Idrija: med čipke, žlikrofe in zgodovino rudarstva

Idrija je poznana kot mesto rudnika živega srebra in mesto idrijske čipke. Poleg tega pa je tudi narava okoli Idrije fascinantna in ponuja možnosti za različne aktivnosti.

Za izlet v Idrijo si je vredno vzeti dva dni. En dan je za ogled mesta Idrije, drugi dan pa za raziskovanje okolice. V Idriji se splača obiskati Rudnik živega srebra Idrija ter grad Gewerkenegg, v katerem so imeli skladišče živega srebra. V gradu je predstavljena tudi zgodovina Idrije in vsem poznana idrijska čipka.
Drugi dan pa naj bo za raziskovanje krajinskega parka Zgornja Idrijca, kjer lahko vidimo še veliko stavb, ki so bile povezane z rudnikom. To so kamšt, klavže in lauf. Poleg tega pa je tam tudi narava, reka, Divje jezero, zelenje, možnost kopanja … Ko boste po raziskovanju Idrije lačni, pa si privoščite idrijske žlikrofe in tortico s čipko.

Nadaljevanje potopisa si preberite TUKAJ.

Gostujoči potopis je v celoti objavljen na spletni strani Lahkih nog naokrog

VSI POTOPISI

V kolikor bi tudi vi radi predstavili svoj potopis nas kontaktirajte na info@posvetu.si.

Potopisi s celega sveta so na voljo TUKAJ.

Related posts

Golovec

A veš, da ima Ljubljana ravno toliko gričev, kot večno mesto Rim. Sedem. No, toliko sem jih naštela jaz. Šmarna Gora (zraven…

Read More

Zimske aktivnosti in dogodivščine v Sloveniji

Zimski športi, rekreacija, oddih in zabava na snegu. Še čisto malo, pa bo december. Je še kdo navdušen, da prihaja zima?

Čeprav…

Read More

Pravljično lepa planina Zajamniki

Planina Zajamniki je za mene ena najlepših slovenskih planin. Ravno prav je oddaljena od bolj uhojenih poti po Pokljuki, da ostaja neokrnjena…

Read More

Join The Discussion

Search
0 Odrasli
0 Otroci
Pets
Velikost
Cena
Ugodnosti
Tip objekta

Compare listings

Compare
Secured By miniOrange