Križna jama in Bloško jezero

Slovenija preseneti vedno znova. Ko že mislimo, da smo jo spoznali in dodobra raziskali, odkrijemo nove kotičke, ki so čudoviti, še čisto neokrnjeni in daleč stran od turizma.

Pretekli vikend smo se na povabilo prijateljev odpravili na kraško planoto Bloke – v Križno jamo in na Bloško jezero. Narava tam, odmaknjenost in neokrnjenost, res lepo.

Križna jama je svetovno znana vodna kraška jama, katere posebnost so števila podzemna jezera s sigastimi pregradami, najdišče kosti jamskega medveda ter naravna ohranjenost. Jama je v svetovnem merilu znana zaradi podzemnih jezer, le teh je v Jezerskem in Pisanem rovu 22, skupaj z rovom Blata pa več kot 40. (vir: www.krizna-jama.si). V jami ni elektrike ali betonskih poti, za ogled dobimo škornje in svetilko, kar naredi izkušnje še bolj posebno.

Nadaljevanje potopisa si preberite TUKAJ.

Gostujoči potopis je v celoti objavljen na spletni strani Potepanja.com

VSI POTOPISI

V kolikor bi tudi vi radi predstavili svoj potopis nas kontaktirajte na info@posvetu.si.

Potopisi s celega sveta so na voljo TUKAJ.

Related posts

Golovec

A veš, da ima Ljubljana ravno toliko gričev, kot večno mesto Rim. Sedem. No, toliko sem jih naštela jaz. Šmarna Gora (zraven…

Read More

Zimske aktivnosti in dogodivščine v Sloveniji

Zimski športi, rekreacija, oddih in zabava na snegu. Še čisto malo, pa bo december. Je še kdo navdušen, da prihaja zima?

Čeprav…

Read More

Pravljično lepa planina Zajamniki

Planina Zajamniki je za mene ena najlepših slovenskih planin. Ravno prav je oddaljena od bolj uhojenih poti po Pokljuki, da ostaja neokrnjena…

Read More

Join The Discussion

Search
0 Odrasli
0 Otroci
Pets
Velikost
Cena
Ugodnosti
Tip objekta

Compare listings

Compare
Secured By miniOrange