Z vlakom: Janče, Miklavž, Zasavska sveta gora, Kum, Lisca

Do vseh zgoraj naštetih Zasavskih hribov je možen dostop direktno z železniške postaje. Na vseh omenjenih destinacijah so neposredno v bližini postaje planinske table, ki kažejo smer. Piše tudi koliko časa se hodi, vse poti pa so dobro markirane. Ker se na večino zgoraj omenjenih hribov da pripeljati z avtom, vodi del pešpoti tudi po cesti.

JANČE – 792m visok hrib, ki se nahaja med reko Savo in dolino potoka Besnica.

Najbolj primeren izlet, če se na vlak usedeš v Ljubljana-Polje. Čez 14 minut že izstopiš v Jevnici. Na desni strani železniške postaje je markacija, nato pa te čaka slabi 2 uri dolga pot. Na Janče smo hodili veliko, predvsem z učenci 6. in 7. razredov. Pot poteka večinoma po gozdu in je lahka, na Janče pa se lahko pride tudi z avtom.

Nadaljevanje potopisa si preberite TUKAJ.

Gostujoči potopis je v celoti objavljen na spletni strani Po poti (Andreja Balent).

VSI POTOPISI

V kolikor bi tudi vi radi predstavili svoj potopis nas kontaktirajte na info@posvetu.si.

Potopisi s celega sveta so na voljo TUKAJ.

Related posts

Golovec

A veš, da ima Ljubljana ravno toliko gričev, kot večno mesto Rim. Sedem. No, toliko sem jih naštela jaz. Šmarna Gora (zraven…

Read More

Zimske aktivnosti in dogodivščine v Sloveniji

Zimski športi, rekreacija, oddih in zabava na snegu. Še čisto malo, pa bo december. Je še kdo navdušen, da prihaja zima?

Čeprav…

Read More

Pravljično lepa planina Zajamniki

Planina Zajamniki je za mene ena najlepših slovenskih planin. Ravno prav je oddaljena od bolj uhojenih poti po Pokljuki, da ostaja neokrnjena…

Read More

Join The Discussion

Search
0 Odrasli
0 Otroci
Pets
Velikost
Cena
Ugodnosti
Tip objekta

Compare listings

Compare
Secured By miniOrange